Archieven

Dit bericht is 836 keer gelezen

VLIST- De opening van de schilderijenexpositie ’75 jaar Vrijheid’ was donderdag na twee jaar einelijk zover. Door corona moest Stichting Cultureel Podium Vlist het initiatief steeds uitstellen.

De schilderijen zijn gemaakt door leerlingen van CBS de Morgenster in Haastrecht, bewoners van zorgboerderij Vlist en deelnemers, vrijwilligers van de Kloostertuin te Haastrecht en verenigingen en zondagsschilders uit Haastrecht, Vlist en Stolwijk.

De plek waar de schilderijen staan opgesteld is de Koeneschans in Vlist. Niet voor niets is voor deze plek gekozen, want de Koeneschans is een verdedigingswerk dat 350 jaar geleden deel uitmaakte van de Oude Hollandse Waterlinie.

‘Waardeer de vrijheid’
De opening is verricht door de 91-jarige Ties Verburg uit Haastrecht. Voordat hij het vlaggetjeslint doorknipte en daarmee de expositie opende, had hij voor de talrijke genodigden nog één advies: “Waardeer de Vrijheid.”

De expositie is dagelijks te bezoeken en te vinden op de kruising van Slangenweg, Bonrepas, Franse kade en Oost- en West-Vlisterdijk.

 

Dit bericht is 836 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief