Archieven

Dit bericht is 731 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De afgelopen 3 maanden zijn tijdelijk 150 vluchtelingen te gast geweest op het schip Alemannia in de Sliksloothaven. We hebben met de binnenvaartschippers afgesproken dat het schip op 15 december vertrekt. Daarmee maken we ruimte voor de schippers, zodat zij tijdens de feestdagen hier met hun schip kunnen liggen.

Het schip en haar bewoners komen op maandag 16 januari terug

De Veiligheidsregio Regio Rijnmond (VRR) heeft Krimpen aan den IJssel gevraagd of het schip met de bewoners terug mag komen. Zoals u dagelijks leest en hoort op televisie is er een groot tekort aan huisvesting voor vluchtelingen. De asielzoekerscentra zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen.

Hellevoetsluis wordt de tijdelijke haven

De komende maand is het schip en haar bewoners te gast in Hellevoetsluis. Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis: “Als gemeentebestuur bieden wij vanuit de kerstgedachte graag een veilige haven aan deze mensen tijdens de feestdagen. Bovendien helpen wij gemeente Krimpen aan den IJssel met een goede tijdelijke oplossing”. Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel sluit daar graag bij aan: “Ik ben blij dat de gemeente Hellevoetsluis maximaal een maand het gastschap van ons over kan én wil nemen. Wat mooi dat we op deze manier geholpen zijn.”

Het schip blijft zeker tot 1 april in de Sliksloothaven

De crisisnoodopvang zou in principe per 1 januari 2023 eindigen. Dit is dus verlengd tot 1 april 2023. Het is mogelijk dat we een nieuwe (en laatste) verlenging tot 1 juli 2023 doen.

Het college nodigt omwonenden uit

Wij vinden het belangrijk dat omwonenden al hun vragen en opmerkingen met ons bespreken. Daarom nodigen we hen graag uit om in het raadhuis in gesprek te gaan met burgemeester Martijn Vroom, wethouder Hugo van der Wal en de betreffende beleidsadviseurs. Dat kan op dinsdag 6 december van 17.00 tot 18.00 uur. Wilt u langskomen. stuur dan een e-mail naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Via dit mailadres kunnen inwoners ook hun vragen stellen.

Dit bericht is 731 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief