Archieven

Dit bericht is 1584 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – De schippersactie met de verkoop van speciale ‘Lieke-vlaggen’ heeft 22.140,- euro opgebracht. Een cheque met dit bedrag is zaterdagmiddag in De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel overhandigd aan een vertegenwoordiger van KiKa, kinderen kankervrij.

De actie was opgezet door binnenvaartschipper Wim Mourik uit Ouderkerk aan den IJssel samen met twee collega’s, bedoeld als steun aan de kleine Lieke Boom uit Krimpen aan de Lek bij wie op anderhalfjarige leeftijd twee kwaadaardige tumoren in het hoofd zijn vastgesteld.

“We varen met een veertigtal schippers bij Van Nieuwpoort grondstoffen in Gouda”, vertelt Mourik. “Martijn Boom, één van de planners die de vrachten verdelen over de schepen, appte ons op een gegeven moment dat er bij zijn dochter Lieke twee tumoren waren gevonden. Wat doe je dan? Een dokter kun je niet vervangen, maar je wil die mensen toch steunen. Een schip en een vlag gaan altijd goed samen, dus een actie was snel bedacht. In eerste instantie wilden we ons met de verkoop van ‘Lieke-vlaggen’ richten op de schippers van ons bedrijf, maar ook vanuit andere bedrijven was er belangstelling. Uiteindelijk hebben zich tweehonderd schippers aangesloten en daar is dit bedrag uitgekomen voor KiKa.”

“We willen jullie enorm bedanken”, sprak vader Martijn zaterdagmiddag kort bij de uitreiking. “Het heeft ons ontroerd. We zijn er stil van.”

Lieke is geopereerd aan de tumoren, gevolgd door zware chemokuren. Mourik: “Deze week kwam het bericht dat bij Lieke de tumoren iets zijn geslonken, dus het slaat aan. Daar gaat het uiteindelijk om, dat Lieke een mooie toekomst kan hebben en dan komt dit er voor KiKa mooi bij.”

Of er een vervolg op de actie komt, weet Mourik nog niet. “Martijn heeft al gevraagd of ik nu de marathon ga lopen, maar dat houd ik vast niet vol, haha. Dan moet ik toch echt gaan trainen, maar een dag in de polder met elkaar is misschien ook wel leuk.”

Dit bericht is 1584 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief