Archieven

Dit bericht is 965 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Vierdejaarsleerlingen van het Krimpenerwaard College en het Comenius College Krimpen gaan Krimpense inwoners informeren over en werven voor Burgernet. Een voorstel hiertoe van Krimpens Belang is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

De leerlingen gaan deelnemen aan een tweedaags project. Hierbij worden ze geïnformeerd over alle verschillende veiligheidsinitiatieven die er zijn, zoals politie, Amber Alert en Burgernet. Hiernaast gaan de leerlingen op hun eigen creatieve wijze aan de slag om zoveel mogelijk mensen in het Burgernet systeem te krijgen. Hierbij zouden ze gebruik kunnen maken van radio, social media, flyeren, etc. De school, klas, groep die de meeste nieuwe leden werft krijgt een leuke prijs.

Burgernet is een netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in een gemeente. Politie en gemeente kunnen dit netwerk inzetten bij bijvoorbeeld een vermissing of woninginbraak.

“Met dit project pakken we samen met onze vierdejaarsleerlingen van de Krimpense scholen en samen met onze inwoners de veiligheid in Krimpen aan en maken we samen Krimpen veiliger”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Idee van voormalig kinderraadslid
Krimpens Belang kwam op het idee voor dit project door een voormalig kinderraadslid uit de IJsselgemeente. Betreffend kinderraadslid had zelf meegedaan aan dit project bij het Gemini College in Lekkerkerk. “Door dit project heb ik geleerd welke hulp wij aan de politie kunnen geven om de buurt veiliger te maken”, aldus het voormalig kinderraadslid. “In totaal hebben wij met dit project 336 nieuwe leden geworven voor Burgernet.”

Dit bericht is 965 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief