Archieven

Dit bericht is 758 keer gelezen

schoofKRIMPENERWAARD – Gemeente Belang-fractievoorzitter Willem Schoof spreekt in een open brief politiek partijen aan die ‘halsstarrig’ het beeld schetsen dat de Krimpenerwaard wordt volgebouwd met tienduizend woningen op tweehonderd hectare grond.

“Dit beeld is onjuist”, stelt Schoof in de open brief. “In oktober heeft de gemeenteraad een besluit genomen voor de inzet van een lobby voor een tweede oeververbinding aan de westzijde van de Krimpenerwaard. Middels een amendement is aangegeven de zoeklocatie te verspreiden over de gehele gemeente Krimpenerwaard met een maximum van tweehonderd hectare. Het gecreëerde gemanipuleerde beeld valt hiermee in duigen.”

Schoof wijst op de drie scenario’s die de gemeente uitwerkt voor het MIRT-bod Krimpenerwaard. In deze scenario’s komen de uitdagingen aan bod waar de Krimpenerwaard voor staat. “Het is de kunst om het juiste evenwicht te vinden tussen het realiseren van een oeververbinding, woningbouw, voorzieningen en een goede bereikbaarheid van de Krimpenerwaard.”

Volgens Schoof zal iedereen bij het lezen van de scenario’s tot de conclusie komen dat de bouw van tienduizend woningen op tweehonderd hectare in de Krimpenerwaard niet aan de orde is. “Het is voor mij dan ook een raadsel waarom enkele politieke partijen dit blijven koesteren en blijven uitdragen. Welk doel dient men hiermee?”

Om te vervolgen: “De toekomst van de Krimpenerwaard dat is onze uitdaging voor de komende decennia. In mijn beleving geen herhaling van hetgeen de afgelopen zestig jaar heeft plaatsgevonden. Marginale ontwikkeling met betrekking tot de bereikbaarheid van onze Krimpenerwaard. Willen wij vitale en leefbare kernen behouden dan is een investering in de toekomst een vereiste. Niet denken in doemscenario’s maar juist de mogelijkheden en kansen onderzoeken voor onze gemeente, dat is de uitdaging waar wij in de Krimpenerwaard voor staan.”

Dit bericht is 758 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief