Archieven

Dit bericht is 1243 keer gelezen

LEKKERKERK – Voor de Koningin Wilhelminaschool in Lekkerkerk was het donderdag een bijzondere dag. Het plein was namelijk volgestroomd voor de opening van de schooltuin.

Geruime tijd is er door verschillende partijen hard gewerkt om op de plek waar vroeger Speeltuin ‘t Baantje gelegen was, een prschooltuin aan te leggen. René Lagendijk heeft namens Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten het ontwerp voor de tuin gemaakt. En Erard de Graaff van De Graaff tuin en landschap heeft grotendeels voor de inrichting en de aanleg van de tuin gezorgd.

Naast de school zullen ook de bewoners van de nabijgelegen appartementen kunnen genieten van de tuin. Zij zullen vooral in de zomervakantie de zorg voor de moestuinen op zich nemen.

De leerlingen van de KW-school konden de afgelopen tijd al terecht in de schooltuin. Zo is er voor elke groep een moestuin waarin diverse gewassen zijn gepland. Ook zijn er boomstammetjes en picknicktafels geplaatst waar de kinderen op kunnen zitten om een buitenles te volgen. Er staan fruitbomen, vlinderstruiken en bijenhotels.

Wethouder Ria Boere en bestuurder Liesbeth Augustijn mochten tijdens de opening samen de naam onthullen: De groei en bloei tuin.

Foto’s: Bas de Zeeuw.

Dit bericht is 1243 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief