Archieven

Dit bericht is 1320 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het jaar 2020 staat voor de Vakschool in Schoonhoven in het teken van het 125-jarig bestaan.

De opening van het jubileumjaar werd afgelopen week gevierd met Koning Willem-Alexander. Nu is het volgende feestje in aantocht: het FEEG symposium van 25 tot 27 januari.

Na Vicenza, Barcelona, Parijs en Londen is nu Schoonhoven gastheer voor het evenement van FEEG (Federation of European Education in Gemmology). Het is de tweede keer dat Schoonhoven het symposium mag huisvesten, eerder gebeurde dit al in 2010. Het symposium werd met het oog op het jubileum naar Nederland gehaald.

Dat de Vakschool Schoonhoven in dit bijzondere jubileumjaar het FEEG congres kan organiseren is bijzonder, vindt directeur van Vakschool Schoonhoven Karin Voskamp. “Maar niet uniek. Uniek is de jarenlange verbinding tussen de acht Europese landen die tijdens dit symposium fonkelt als de mooiste edelsteen. Wij delen de passie om de deskundigheid in de gemmologische opleidingen op een topniveau te houden. Dit jaar ontvangen we grote namen als gastsprekers en zijn er toverachtige workshops. Dit vakgebied spreekt tot de verbeelding. En bovendien, ook voor mij geldt: diamonds are a girls best friend.”

Speciaal voor het FEEG symposium meert het nieuwe cruiseship Nickovision komend weekend aan bij de Leksteiger in Schoonhoven. Het cruiseship biedt hotelovernachting voor de bezoekers van het FEEG symposium.

Dit bericht is 1320 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief