Archieven

Dit bericht is 1847 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Na Vicenza, Barcelona, Parijs en Londen was Schoonhoven tijdens het afgelopen weekend locatie voor het FEEG (Federation of European Education in Gemmology) symposium. Tientallen internationale gemmologen volgden op de Vakschool, gastheer van het evenement, lezingen en workshops.

De overnachting was georganiseerd op het cruisesship Nickovision, dat aanmeerde bij een van de Leksteigers bij het Veer. Het symposium werd met het oog op het 125-jarig bestaan van Vakschool Schoonhoven naar Nederland gehaald.

Dat de Vakschool Schoonhoven in dit bijzondere jubileumjaar het FEEG congres mocht organiseren is bijzonder, vindt directeur van Vakschool Schoonhoven Karin Voskamp. “Maar niet uniek. Uniek is de jarenlange verbinding tussen de acht Europese landen die tijdens dit symposium fonkelt als de mooiste edelsteen. Wij delen de passie om de deskundigheid in de gemmologische opleidingen op een topniveau te houden. Dit vakgebied spreekt tot de verbeelding. En bovendien, ook voor mij geldt: diamonds are a girls best friend.”

Goudsmid Femke Toele – haar werk is onder andere te koop bij galerie Meesters van de Zilverstad boven de Veerpoort – is oud-student en nu docent aan Vakschool Schoonhoven en was nauw betrokken bij de organisatie.

“Het is bijzonder dat deze internationale en echt gerenommeerde sprekers tijd nemen om hun verhaal te doen en kennis te delen binnen dit specifieke vakgebied van edelsteenkunde. In een van de lokalen was een expositieruimte ingericht door de Schoonhovense leveranciers: Birgem en Atelier Twintes. Dat was een mooie ontmoeting tussen lokaal en internationaal. Op het gloednieuwe cruiseship was een bijzondere aangelegenheid: daar vond de FEEG diploma-uitreiking plaats. Het gebeurt maar weinig dat er zoveel geslaagden uit verschillende landen naar het gastland afreizen om hun diploma op te halen. Zondag bestond het programma uit twee uitstekende lezingen van de uit Schoonhoven afkomstig taxateur George Hamel en BBC Antiques Roadshow bekendheid John Benjamin. Ik vond het ontzettend leuk om te zien dat er zoveel verschillende nationaliteiten, maar met dezelfde interesse, samen kwamen tijdens dit FEEG symposium. We hebben lovende reacties gekregen van de deelnemers, delegatieleden en gastsprekers. Een ontzettend bijzondere ervaring.”

Dit bericht is 1847 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief