Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1062 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ieder jaar reikt de Historische Vereniging de ‘Jan van Beaumontpenning’ uit aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor historisch werk en onderzoek. Op het Kazerneplein mocht vanmiddag oud burgemeester Dick de Cloe de prijs toekennen aan Ad de Vaal.

En dat juist Ad de Vaal de penning heeft ontvangen is niet voor niets. Hij leverde jarenlang een buitengewone inspanning om de Schoonhovense historie voor een breed publiek en op verschillende manieren toegankelijk te maken. De afgelopen tien jaar een drijvende kracht achter de cursus Schoonhovologie. De Vaal gaf ook zelf les aan de cursisten en verzorgde veelvuldig lezingen, gebaseerd op grondig eigen onderzoek. Als voorzitter van de stichting stadswandelingen is hij regelmatig stadsgids die de toeristen rondleidt.  Op scholen geeft Ad veelvuldig gastlessen. Op verzoek zelfs persoonlijke uitleg op locatie.

Daarnaast is zijn inbreng bij de organisatie van tentoonstellingen, publicaties, bestuurswerk en andere activiteiten van de historische vereniging Schoonhoven altijd van grote waarde gebleken. Tevens erg muzikaal en een verdienstelijk graficus. Daarmee weet de voormalig majoor dan ook vaak op creatieve wijze te verrassen.

Kortom: Als waardering voor al zijn werkzaamheden ter vergroting en verspreiding van de kennis van historisch Schoonhoven.

Dit bericht is 1062 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief