Archieven

Dit bericht is 1323 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Schoonhovenaar Hans van der Vlist (68) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje- Nassau. Hij ontving de onderscheiding dinsdag uit handen van burgemeester Roel Cazemier.

Van der Vlist vervulde ruim 40 jaar een indrukwekkend aantal zware ambtelijke topfuncties binnen de Raad voor de Rechtspraak en de Rijksdienst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en als laatste het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

Daarnaast had hij verschillende maatschappelijk relevante nevenfuncties. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporaties QuaWonen en Woonbron (Rotterdam), voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Lopikerwaard- Schoonhoven en lid van de Raad van Commissarissen van de Parnassia Groep.

Hans van der Vlist was tijdens zijn loopbaan verantwoordelijk voor meerdere, zware en politiek gevoelige dossiers. “Bij alles wat hij doet, is hij gericht op het verbeteren van de samenwerking, bundeling van krachten en verbetering van de relatie tussen de rijksoverheid en de burgers”, aldus Cazemier. “Hij zet zich in met hoofd én hart voor de publieke zaak. Is een bevlogen adviseur met oog voor de belangen van alle partijen. Hij heeft een groot moreel kompas, is bruggenbouwer en heeft onderling respect hoog in het vaandel staan. Een van de ondersteuners van de aanvraag voor de onderscheiding omschreef het zo: Als je Hans als baas had, zat je gebeiteld.”

Dit bericht is 1323 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief