Archieven

Dit bericht is 1309 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een houten bootje of bruggetje bouwen, een potlood oppimpen, metalen dobbelsteen vouwen of een historisch verhaal over Egyptische mummies aanhoren; dat kon zaterdagmorgen allemaal tijdens het Schoonhovens College Festival.

Vanwege de strenge coronamaatregelen konden leerlingen uit groep 8 van de regionale basisscholen het vmbo aan de Vlisterweg deze jaargang niet fysiek bezoeken. Voor de kennismaking was daarom door de afdelingsleiders Pieter Zorgman en Brenda Walter een tijdschema opgesteld voor het online volgen van korte lessen achter de computer. Daar had iedereen uiteraard enige ervaring mee opgedaan. Vanwege de lockdown was de digitale weg reeds geplaveid met technische kennis.

Microfoons en camera’s stonden aan in huiskamer en lokalen. Ouders hielpen in sommige gevallen mee bij de afstemming en waren eveneens nieuwsgierig naar het aanbod. Diverse jongens en meisjes logden zaterdagmorgen om half tien verwachtingsvol in om te kunnen chatten met de verschillende docenten. “Ik vond het mega leuk”, zei Megan na intensief turen naar haar scherm. En ook Mandy was veel wijzer geworden door de informatie van de sectie techniek. “Je kon vragen stellen aan mevrouw Klein en mevrouw Verwei. Toen begreep ik meteen hoe ik mijn bootje moest bouwen.”

Alle vakken kwamen aan bod. Docenten hadden voor deze gelegenheid activiteiten gepland en er prijsjes voor de beste inzendingen aan verbonden. Wiskundeleraar Vincent Ykema en collega Debbie Miessen complimenteerden de scholieren met de juiste antwoorden. Die stimulans hadden de deelnemers eigenlijk niet nodig. Ze vonden het leuk om actief bezig te zijn en tegelijkertijd iets over nieuwe vakken te vernemen. Kijken, doen en noteren vormden een prima combinatie.

Om hen goed voor te bereiden op het festival hadden docenten en personeelsleden de regionale basisscholen eerder bezocht om een rugtas vol oefenmateriaal te overhandigen. Een logistieke operatie die veel inzet vergde, maar ook veel voldoening gaf. Docenten beaamden dat. “Ik moet iedereen een pluim geven”, meende afdelingsleider Pieter Zorgman. “Met veel enthousiasme werden de vakken gepresenteerd. De inschrijvers kregen naar ons idee een goed beeld van de dagelijkse praktijk. Nu even afwachten of ze zich over enkele maanden aanmelden op het Schoonhovens College. We zijn er klaar voor.”

Dit bericht is 1309 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief