Archieven

Dit bericht is 1776 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het fietscafé ‘Fausto bike & coffee’ gaat definitief weg uit de binnenstad. Komend voorjaar wordt een nieuwe start gemaakt in het pand van zijn ‘minnares’ restaurant Dame, op de Stadscamping aan de Lekdijk Oost.

Al vier jaar is Fausto een begrip bij fietsers uit de wijde omtrek van Schoonhoven. Bij het kleine koffiecafé zat vaak op zondagmorgen de stoep vol met wielrenners. Maar ook veel Schoonhovenaren waren er kind aan huis. Ouderen van de SWOS deden er wekelijks een potje scrabble, terwijl ook menig thuiswerker of student deze locatie als vaste uitvalsbasis verkoos.

Eigenaren Jan-Luc en Elske Coenen hebben alleen maar goede herinneringen aan hun avontuur aan de Voorhaven. “We hebben in die vier jaar zo veel meegemaakt met onze gasten”, vertelt Jan-Luc. “We hebben Fausto-baby’s geboren zien worden, mensen getroost die iemand waren verloren, verjaardagen gevierd en fietstochten georganiseerd. Er zijn lezingen en cursussen gegeven over koffiezetten, banden plakken, sportfotografie en Santiago de Compostella. We hebben tosti’s gebakken voor mensen van over heel de wereld en diners georganiseerd.”

Het besluit om definitief te verhuizen is in deze onzekere tijden dan ook een logische stap. “Voor fietsers is de ligging ideaal”, geeft Jan-Luc aan. “Bovendien biedt de plek ons mogelijkheden genoeg voor nieuwe activiteiten.” Vanaf 1 april 2021 gaan zowel Fausto als Dame weer open en start ook het nieuwe kampeerseizoen.

Illustratie: Brenda Tempelaar

Dit bericht is 1776 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief