Archieven

Dit bericht is 632 keer gelezen

69 16999Meeuws Frans-003SCHOONHOVEN – De fotografen Rob Glastra en André Korenhof hebben onlangs een fotoboek uitgebracht met ruim zeventig portretten. De foto’s zijn gemaakt op straat in de binnenstad. Veelal bekende en minder bekende Schoonhovenaren, maar ook passanten die op bezoek waren in de binnenstad. Het resultaat is een boek met sprekende gezichten, vrijwel allemaal afgedrukt in zwart-wit. “Dit spreekt over het algemeen meer dan afgedrukt in kleur.”

“Het zijn foto’s van Schoonhovenaren die aan het winkelen zijn, aan het wandelen of boodschappen doen”, vertelt Rob afgelopen dinsdag in het RTV Krimpenerwaard programma ‘De Waard aan Tafel’. Samen met collega fotograaf vertelde hij hoe dit project tot stand was gekomen. “In de meeste gevallen werd er direct enthousiast gereageerd op de vraag of we een foto mochten nemen”, aldus André. Het project is gestart in de zomer van 2016 en afgelopen jaar afgerond.

Degenen die afgedrukt zijn hebben het boek thuis ontvangen. “De reacties waren overweldigend, super enthousiast”, maakt Glastra duidelijk. Het boek ‘Schoonhovense Portretten’ is te koop bij de plaatselijke boekhandelaren. Ook te bestellen via de website van Photo Academy Schoonhoven. Wellicht krijgt het boek nog een vervolg. Misschien ook met foto’s van mensen in andere plaatsen van de gemeente Krimpenerwaard. De heren zijn nog in beraad.

58 16999Suringh Hanneke-005 (2)

Dit bericht is 632 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief