Archieven

Dit bericht is 691 keer gelezen

Amy Cornax - defSCHOONHOVEN – Aangemoedigd door haar directe omgeving heeft ze de moedige stap gemaakt: de vijftienjarige Amy Cornax heeft zich vorig jaar aangemeld voor ‘The Voice Kids’, de talentenjacht bij RTL 4. Tot nu toe heeft het goed uitgepakt. Komende vrijdag 15 maart is haar eerste optreden op televisie te zien. Dan wordt de derde aflevering uitgezonden van de zoektocht naar jeugdig zangtalent.
“Veel mensen zeiden dat ik me voor dit programma op moest geven”, vertelde Amy afgelopen zaterdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Toen dacht ik oké, dat moet ik dan maar doen.” Amy speelt gitaar en piano. Daarnaast heeft ze in het recente verleden al diverse malen laten horen dat ze vocaal sterk is. Haar moeder Martine heeft ook jarenlang gitaar gespeeld. “Amy vroeg iedere keer of ze op mijn gitaar mocht spelen. Omdat ik al jaren daarmee gestopt ben, waren de snaren niet goed meer. Uiteindelijk heeft de oma van Amy nieuwe snaren gekocht. Vanaf dat moment is ze gitaar gaan spelen. Ik heb haar niet geholpen, ze heeft het zelf helemaal aangeleerd”, maakt Martine duidelijk.
Begeleiding
“Ik heb een nummer van Ed Sheeran via de laptop opgenomen en ingestuurd. Blijkbaar vonden ze het goed want ik kreeg een uitnodiging om auditie te doen. Dat was wel erg spannend. Je bent daar met heel veel andere kinderen”, aldus de talentvolle Schoonhovense. Martine geeft aan dat RTL alles zeer goed heeft georganiseerd: “alle kinderen en ouders worden goed begeleid. Kinderen wordt ook geleerd om met teleurstelling en mogelijke negatieve reacties om te gaan.”
Finale
Om zich voor te bereiden op de verschillende voorronden heeft Amy veel geoefend. Tot nu toe heeft ze het gebracht tot de ‘Blind Auditions’. Daarna volgen ‘The Battles  en ‘The Sing Offs’. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar de finale die op vrijdagavond 26 april live wordt uitgezonden. Spannend dus voor de jonge zangeres.  Gaat Amy het halen tot de finale? ” Kijk maar vanaf vrijdagavond”, is het antwoord van haar moeder. Niets is van de gezichten af te leiden hoever Amy al is gekomen.  Martine wil tot besluit nog wel aangeven dat het tot nu toe een onvergetelijke ervaring is. Vader Ingmar vult aan: “een mooi avontuur waar ze al veel van heeft geleerd. Ze heeft mogen ervaren hoe om te gaan met spanning.”
Vrijdagavond 15 maart is het optreden van Amy te zien in de derde aflevering van The Voice Kids bij RTL 4. Aanvang 20.30 uur.  Met een grote groep vrienden en familie worden de verrichtingen gevolgd op een groot beeldscherm.
IMG_0775A

Dit bericht is 691 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief