Archieven

Dit bericht is 5539 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Slowaakse Norbert (51) werkt al ruim tien jaar in Nederland en woont in Ammerstol. Vorig jaar besloot zijn broer Alfred om ook hier te komen werken. Een aantal weken geleden kwam hij plotseling te overlijden. Vanaf dat moment kwam Norbert in een precaire financiële situatie terecht. Judith Grandia heeft zich om hem bekommerd en is een actie gestart.

“De broer van Norbert werkte in de groenvoorziening. Volgende maand zou hij weer gaan beginnen. Omdat hij in Slowakije verder niets heeft was hij al begin dit jaar naar Nederland gekomen”, vertelt Judith in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Ze is productiemedewerkster bij Otolift in Bergambacht. Norbert is al jarenlang een collega van haar.  De situatie, als gevolg van het overlijden van Alfred, maakte dat ze een oproep deed via facebook om hem financieel bij te staan.

Tegenslagen
“Het was een hele vreemde gang van zaken. Norbert wist niet waar Alfred, na zijn overlijden, naar toe was gebracht. Daarom kon hij zijn broer niet bezoeken en afscheid nemen.  Er was nog geen verzekering afgesloten voor overlijden omdat daar geen geld voor was. Ik had zo te doen met mijn collega die de afgelopen tijd meer tegenslagen heeft gehad”, aldus Grandia. “We hebben eerst geholpen om te zoeken naar de goedkoopste manier van cremeren. Uiteindelijk is het een ‘technische crematie’ geworden. Ik heb nooit geweten dat dit bestond. Er is geen bijeenkomst, niks. Heel erg hoe dit gegaan is.

Crowdfundactie
De kosten voor de crematie waren uiteindelijk 4.000,- euro. Norbert had geen geld om dit te betalen. Geholpen door zijn werkgever kon de rekening alvast betaald worden. “Daarom ben ik in actie gekomen om hem te helpen zijn schuld af te lossen. Een oproep via facebook gaf al veel reacties maar ik had nog niet geregeld waar de mensen konden doneren. Met hulp van mijn overbuurvrouw ben ik een crowdfundactie gestart. Binnen anderhalve week is er al ruim 1.300,- toegezegd. Fantastisch, ook mensen die Norbert niet persoonlijk kennen hebben bedragen gestort.”

Oproep
De actie is succesvol gestart maar nu is het doorpakken voor Judith. Ze wil dolgraag dat het volledige bedrag voor Norbert zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Daarom ook de oproep via RTV Krimpenerwaard om mensen aan te sporen te doneren. “Al is het vijftig cent, alles is van harte welkom om deze man te helpen.” De crowdfundactie loopt via de website van Getfunded. De campagne heet ‘Zo verdrietig dit‘. Een schrijnend verhaal die de Schoonhovense heel graag tot een goed slot wil brengen.

Het gehele gesprek met Judith Grandia is komende zaterdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Doneren kan via deze link.

Dit bericht is 5539 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief