Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1575 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De luisteraars van RTV Krimpenerwaard hebben zaterdag kennis gemaakt met de enthousiaste Sarah van der Vliet.  Zij vertelde in de uitzending over Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard en het jaarlijkse ‘Arab’ Filmfestival’. 

Wie is Sarah?
Geboren in Engeland en op zesjarige leeftijd naar Nederland gekomen. Ze heeft Arabisch bloed omdat haar ouders uit Egypte komen. Door cursussen en interesse heeft ze de Egyptische taal en schrift redelijk eigen gemaakt. Regelmatig (als het kan) komt zij in haar land van afkomst voor familiebezoek. Tevens om te genieten van al het moois en historie dat Egypte te bieden heeft.

Vrijwilligerswerk
Als medewerkster communicatie is zij sinds vorige jaar als vrijwilliger werkzaam bij Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard. Zij beheert onder andere de berichtgeving op het Instagram account. Daarnaast is zij betrokken bij de communicatie van het jaarlijkse Arab (Arabische) Filmfestival in Rotterdam.

Wat doet Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard?
Iedere statushouder wordt opgevangen en geholpen bij de huisvesting. Door de vrijwilligers wordt begeleiding gegeven bij onder andere taal, inburgering, zoeken naar werk en gezinshereniging. Zo helpen ze om vluchtelingen zich snel thuis te laten voelen. Daarbij is het belangrijk om de nieuwe bewoners te ondersteunen bij het opbouwen van hun netwerk.

Wat is het Arab Filmfestival?
Een jaarlijks terugkerend evenement in Rotterdam. Doel is om een eerlijk en genuanceerd beeld te geven van het ‘MENA’ gebied, het Midden Oosten & Noord Afrika. Zo kunnen Nederlanders met Arabische wortels op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun land van herkomst. Dit jaar is er extra aandacht voor de Arabische Lente die tien jaar geleden begon. Vanwege corona is het evenement ditmaal online. Het aanbod is te vinden op cmena.nl. De kosten per film zijn drie euro.

Sarah van der Vliet was zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 te horen op de radio. Het programma is terug te beluisteren via deze link.

Dit bericht is 1575 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief