Archieven

Dit bericht is 688 keer gelezen

waterSCHOONHOVEN – Een kleine 270 Schoonhovense basisscholieren lopen woensdag 20 maart onder begeleiding van Rotary Schoonhoven voor schoolgenootjes in Afrika.
De groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Schoonhoven doen mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. De woensdag in de week waarin de VN Wereld Water Dag valt is de grote landelijke wandeldag. In Nederland lopen duizenden leerlingen van honderden basisscholen mee met deze sponsorloop. In Schoonhoven zijn dat er 266.
Start en finish zijn bij het Bastion in Schoonhoven. Na een warming-up door Studio Younik geeft burgemeester Roel Cazemier om 12.00 uur het startschot voor de wandeling.
Gesponsord door familie en vrienden zamelen de kinderen geld in voor water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Schoonhoven loopt voor waterprojecten in Oeganda en Tanzania en helpt daarmee onder andere zeven scholen en hun omgeving.
Met een rugzak gevuld met zes liter water lopen de leerlingen op 20 maart zes kilometer; zo ervaren ze wat veel van hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden elke dag moeten doen. Want water uit de kraan is niet (overal) vanzelfsprekend, evenals wc’s op school of thuis en goede hygiëne. Miljoenen kinderen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Dagelijks lopen ze kilometers om water te halen. Ze kunnen dan niet naar school en worden vaak ziek.
Na afloop wordt het water uit de rugzakken opgevangen in containers en als bluswater door de Schoonhovense brandweer gebruikt.
De sponsorloop Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en Simavi. Rotaryclub Schoonhoven organiseert dit evenement op lokaal niveau. De organisatie van de dag, maar ook gastlessen op de scholen.
“De waterlessen zijn geen dagelijkse bezigheid voor onze leden, hopelijk brengen ze het er goed van af”, aldus Gemke Jager van Rotary Schoonhoven. “De lessen dragen bij aan de bewustwording van omgaan met water en van de situatie van veel kinderen in ontwikkelingslanden.”
Meer informatie over Wandelen voor Water op www.wandelenvoorwater.nl.

Dit bericht is 688 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief