Archieven

Dit bericht is 926 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Hillegonda Rikkoert uit Schoonhoven heeft het winnend ontwerp gemaakt voor de officiële gemeentevlag van Krimpenerwaard. De gemeenteraad heeft de vlag woensdagavond vastgesteld.

De ontwerpwedstrijd werd eind 2019 uitgeschreven. De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die – na herindeling – nog geen eigen gemeentevlag had.

23 inwoners deden mee aan de ontwerpwedstrijd. Er waren echter maar een paar ontwerpen die voldeden aan de hoge eisen die de Hoge Raad van Adel (HRvA) stelt aan een officiële gemeentevlag. Een jury onder leiding van oud-burgmeester Theo Bakkers kon zich vanwege coronamaatregelen, pas afgelopen zomer uitspreken.

De jury bestond verder uit een vertegenwoordiger van de Stichting Cultuurhistorisch Overleg Krimpenerwaard, de Vakschool, Ondernemerskring Krimpenerwaard en Krimpenerwaard partners.

Winnares Hillegonda Rikkoert gebruikte voor haar ontwerp de kleuren en symbolen uit het gemeentewapen.

Na goedkeuring van het ontwerp door het college van B&W heeft HRvA het ontwerp beoordeeld en goedgekeurd. De vlag kan nu opgenomen worden in het officiële Nederlandse Vlaggenregister. “De vlag is er voor alle inwoners”, aldus het college. “Aan iedere gevel kan hij straks wapperen. Een gemeentelijke vlag staat symbool voor de gezamenlijke identiteit van de Krimpenerwaard. Het bevordert het gevoel van saamhorigheid. We hopen dan ook dat hij straks aan heel veel gevels wappert.”

Dit bericht is 926 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief