Archieven

Dit bericht is 857 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bibliotheek Krimpenerwaard houdt het Groot Dictee der Nederlandse Taal, editie Krimpenerwaard. Op zaterdag 6 november van 11.00 tot 13.00 uur in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek kan iedereen meedoen en zijn of haar spellingskunsten meten met andere Krimpenerwaarders.

De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Live vanuit de Bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen nemen vijftien prominenten het op tegen vijftien winnaars van de radio-spellingsquiz die deze zomer werd gehouden in de Taalstaat.

Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard die voor de gelegenheid gebruikmaakt van de ruime theaterzaal van het Cultuurhuis. Er wordt een live-verbinding gemaakt met Nijmegen. De winnaar van de vorige editie, Annemarie Nobel, zal de jury voorzitten.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Frits Spits presenteert de uitzending en schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het dictee. Het nieuwe dictee moet ‘leuk en begrijpelijk’ zijn en ‘maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst’.

Na afloop van het Dictee krijgen de deelnemers in het Cultuurhuis een lunch aangeboden, terwijl de lokale jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.

Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 857 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief