Archieven

Dit bericht is 2415 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Het is warm, heel warm deze maandagavond. Maar daar laten de organisatoren van de Scoutfair zich niet door weerhouden. Ze zijn druk om alle ingezamelde spullen te sorteren en een plekje te geven in het gebouw van Scoutinggroep Christiaan De Wet in Ouderkerk aan den IJssel. Want zaterdag 29 juni gaat het weer gebeuren. Dan vindt de tweejaarlijkse Scoutfair plaats.

Sandra Nomen, Krista Verhagen en Nathan Burger hebben er de handen vol aan. “Gelukkig wij niet alleen”, lachen ze vrolijk. “We krijgen hulp van heel veel andere leden van onze groep en ook ouders en andere vrijwilligers dragen hun steentje bij om er zaterdag een feestelijke dag van te maken.”

Er staat aanstaande zaterdag dan ook heel wat op het programma in en om het clubgebouw aan de Sportlaan. De grote rommelmarkt vormt de basis. “Daarvoor hebben we de afgelopen maanden heel veel spullen verzameld”, vertellen Sandra, Krista en Nathan. “Veel dorpsgenoten zijn bruikbare dingen komen brengen of we hebben het bij hen thuis opgehaald.” Denk aan speelgoed, glaswerk, serviesgoed, elektra, boeken, tuinmeubelen, kinderkleding en nog veel meer. Allemaal goed genoeg voor een tweede leven. “Alleen grote meubelen en witgoed hebben we niet aangenomen, want daarvoor ontbreekt de ruimte.”

Oude ambachten
Rondom de rommelmarkt is er nog veel meer te beleven. Alle speltakken (de groepen waaruit de scouting bestaat) bemannen hun eigen kraam waarin ze de bezoekers van alles gaan aanbieden. Denk aan kaarsen, hamburgers, poffertjes, nootjes, bloemen, koffie, thee en andere dranken en een Rad van Avontuur. Zelfs je auto laten wassen behoort tot de mogelijkheden. Kraamhouders van buitenaf zijn ook uitgenodigd hun waren aan de man te brengen en er zijn ambachtslieden die oude ambachten demonstreren. Ook aan de kinderen is gedacht. Ze kunnen zich laten schminken, kunnen meedoen aan spelletjes, kunnen de pas gerenoveerde klimtoren beklimmen en zich uitleven op een springkussen. Kortom, voor ieder wat wils!

De Scoutfair is voor het eerst gehouden in 2006. Toen was het doel middelen in te zamelen om een nieuw clubgebouw te realiseren. Het succes was zo groot dat de padvinders besloten het evenement iedere twee jaar te herhalen. De opbrengst komt altijd ten goede aan de eigen vereniging. Zo is er met de opbrengst van 2016 een groot assortiment outdoor cooking materialen aangeschaft en dit jaar gaat het financiële resultaat naar de viering van het 75-jarig jubileum. In 2021 bestaat de Ouderkerkse scoutinggroep 75 jaar en het voornemen is dat groots te vieren met meerdere jubileumactiviteiten en een gezamenlijk jubileumkamp. Daarvoor zijn veel euro’s nodig en met het hopelijk mooie batig saldo van de Scoutfair 2019 wordt een stevige basis gelegd.

Zomerkampen
Scoutinggroep Christiaan de Wet is een bloeiende vereniging met ongeveer 175 leden. Alle binnen scouting bekende speltakken (leeftijdsgroepen) mogen zich in een warme belangstelling verheugen. Kinderen van vijf jaar kunnen er al terecht. De leiding verzorgt wekelijks de opkomsten en onbetwistbaar hoogtepunt vormen de zomerkampen. De jongeren verblijven dan op een terrein ergens in Nederland, de oudere groepen reizen af naar locaties in het buitenland. Iedereen die lid is of is geweest van scouting bewaart daar mooie herinneringen aan.

Maar zaterdag dus eerst de Scoutfair 2019. Van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open. Meer informatie op www.scoutfair.nl.

Dit bericht is 2415 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief