Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1175 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Scouting Olivier van Noort II in Schoonhoven is druk bezig met de ontwikkeling van een vernieuwde haven. De haven waarin de meeste boten van de scouting liggen was verzand waardoor de boten er amper in en uit konden varen tijdens laag water.

Na jaren van overleg met de gemeente Krimpenerwaard is afgelopen december de haven uitgebaggerd. Daarvoor moest de ponton uit 1928 weggehaald worden. Er was veel onderhoud aan de ponton nodig, dus is er besloten om ‘m te verkopen. Als nieuwe aanlegplek worden er steigers teruggeplaatst.

Vorig jaar is het ontwerp van de vernieuwde haven afgerond en zijn de benodigde vergunningen bij Rijkswaterstaat verkregen. Daarmee stond alles voor dit grote project op groen licht.

In de haven zullen vijf buispalen geplaatst worden en betondrijvers met een stalen loopframe. De betondrijver in combinatie met de gegalvaniseerde stalen delen zijn een duurzame en onderhoudsvrije oplossing. Hierdoor kan de scouting, als er in de toekomst onderhoud nodig is, dat zelf voor zijn rekening nemen. Het terrein naast de haven wordt, met de vrijwilligers van de scouting, opgeknapt en er wordt een kleine opslag geplaatst voor de zeilmaterialen van de vloot.

De investering voor dit project komt neer op circa 34.000,- euro, die de scouting zelf moet bekostigen. De helft daarvan komt uit eigen middelen uit de verenigingskas. Daarnaast wordt een deel gefinancierd door een aantal fondsen zoals het Rivierenlandfonds. Voor de laatste tienduizend euro is er een ‘Club van 100’ opgezet. Hiervoor is de scouting op zoek naar honderd donaties van honderd euro. Ouders, leden en bedrijven kunnen zo meehelpen om de nieuwe haven te realiseren.

Meer informatie over dit project staat hier.

Dit bericht is 1175 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief