Archieven

Dit bericht is 2048 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP in Krimpen aan den IJssel reageert bezorgd op de breuk in de huidige coalitie van VVD, D66, Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen. Fractievoorzitter Arrèn van Tienhoven is beducht over de gevolgen voor Krimpen.

Tienhoven: “Met projecten als de grote kruising, de uitdagingen in het sociaal domeinen de structureletekorten in debegroting, vinden wij deze ontwikkeling niet in het belang van onze inwoners. Wij hebben aangedrongen op een openbare vergadering waarinop een correcte manier gevolg wordt gegeven aan het wantrouwen dat Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen hebben uitgesproken richting de coalitiepartners VVD en D66. Onze inwoners hebben er recht op om te weten wat gebeurd is en hoe nu verder. Daarom is op 7 januari een extra raadsvergadering ingepland.”

De SGP is ontstemd over de ontstane verwarring over de handelwijze van beide lokale partijen. Van Tienhoven: “Het kan niet zo zijn dat je de stekker uit een coalitie trekt, en dan geen idee hebt wat de consequenties daarvan zijn. Normaalgesproken trekken de wethouders van de terugtrekkende fractieszich dan terug, of wordt geregeld dat de andere wethouders via een motie van wantrouwen het veld ruimen. We zien hier echter dat de lokale wethouders ‘gewoon’ willen blijven zitten. Het draagt alleen maar bij aan de verwarring. Wij vragen ons af of de lokale fracties weten waar ze aan begonnen zijn.”

Vooruitkijkend naar de formatie van een nieuwe coalitie, laat Van Tienhoven weten dat de SGP altijd bereid is om verantwoordelijkheid te nemen. “Zoals altijd, zal de SGP zich christelijk, constructief en consistent inzetten voor alle Krimpenaren.”

Dit bericht is 2048 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief