Archieven

Dit bericht is 3239 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond gepleit voor een bijzondere status van de graven van Molukse KNIL-militairen die in Krimpen zijn begraven. De gehele raad steunde de ingediende motie hierover.

SGP-fractievoorzitter Arrèn van Tienhoven licht toe waarom de SGP deze motie indiende: “Dit jaar herdenken we dat 70 jaar geleden de eerste Molukse KNIL-militairen op dienstbevel in Nederland aankwamen. Deze loyale militairen werden voor hun inzet beloond met een oneervolle ontvangst en slechte huisvesting. Nog altijd heeft geen eerherstel plaatsgevonden. Een bijzondere status van de graven van deze KNILmilitairen is wel het minste dat wij als gemeente kunnen doen.”

Het college heeft de opdracht gekregen om met de Molukse gemeenschap te onderzoeken om hoeveel graven het gaat en met een uitgewerkt plan te komen om deze graven een bijzondere status te geven.

Dit bericht is 3239 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op SGP: bijzondere status graven Molukse KNIL-militairen

  • Wat fijn om te lezen dat er weer een gemeente om is teneinde de graven van KNIL militairen een bijzondere status te geven. Dat er nog maar veel gemeenten mogen volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief