Archieven

Dit bericht is 1645 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bij de behandeling van de begroting van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond in de raadsvergadering van donderdag spraken SGP en D66 opnieuw hu zorg uit over de ondermaatse aanrijtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel.

In 15 tot 20 procent van de gevallen haalt de ambulance de wettelijke  aanrijtijd van 15 minuten niet. Via een amendement op een brief van de   gemeenteraad aan de veiligheidsregio vragen de partijen, net als in 2018,  om de zorgen over deze situatie onder de aandacht te brengen.

Larry Köster van D66 stelt: “Wij pleiten voor blijvende aandacht voor dit onderwerp. Krimpen ligt aan de rand van de veiligheidsregio en dat maakt de situatie extra lastig.” Adriaan van Beek van de SGP vult aan: “Concreet vragen wij de veiligheidsregio om te onderzoeken of een ambulancepost  dichterbij of zelfs in Krimpen op korte termijn haalbaar is.”

Het amendement werd door een meerderheid van de raad gesteund, met  uitzondering van Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen.

Dit bericht is 1645 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief