Archieven

Dit bericht is 714 keer gelezen

capelsebrugKRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP in Krimpen aan den IJssel heeft het Krimpense college schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat voor het parkeren van de fiets bij metrostation Capelsebrug betaald moet gaan worden.

Raadslid Arrèn van Tienhoven vindt dit een ‘slechte zaak’. “We proberen juist om mensen uit de auto te krijgen en meer gebruik te maken van de fiets en dan gebeurt er zoiets. Ik ben juist zo blij dat steeds meer Krimpenaren lekker de fiets pakken naar de Capelsebrug om daar vandaan met het openbaar vervoer verder te reizen. Als je straks je fiets tegen betaling moet parkeren stimuleert dat niet echt. Terwijl ik juist graag wil dat nog meer mensen de fiets pakken om korte afstanden te overbruggen.”

De Krimpense SGP heeft in haar verkiezingsprogramma gepleit voor veel maatregelen die het fietsgebruik stimuleren en wil graag van het Krimpense college weten of zij over deze betalingsmaatregel is geïnformeerd. Van Tienhoven: “De bereikbaarheidsproblematiek van Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard is niet gebaat bij dit soort solo-initiatieven. Fietsen moet gezien worden als volwaardig onderdeel van een totaal pakket aan maatregelen om Krimpen bereikbaar te houden. Daar horen juist stimulerende maatregelen bij, zoals goede gratis fietsenstallingen en veilige fietsverbindingen.”

Van Tienhoven wil weten of het college bereid is om vanuit Krimpen aan den IJssel het regionale voortouw te nemen om ‘samenhangend, stimulerend fietsbeleid’ te ontwikkelen ‘dat inwoners helpt in plaats van tegenwerkt’. “Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat het Krimpense college deze handschoen oppakt.”

Dit bericht is 714 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief