Archieven

Dit bericht is 1357 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De overheid heeft besloten dat ondernemers uitstel van betaling kunnen aanvragen in verband met de schade die zij ondervinden naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus. De SGP-fractie in Krimpen aan de IJssel vraagt het college om dit ook plaatselijk in te voeren.

De belastingdienst zal soepeler omgaan met aanvragen voor uitstel van betaling. Dit betreft de belastingen die aan de landelijke overheid betaald dienen te worden. Burgerraadslid Anton Brand: “Als SGP zijn we blij dat de landelijke overheid deze maatregelen neemt om de ondernemers in dit land door deze moeilijke tijd heen te helpen.”

Ook de ondernemers en zzp’ers in Krimpen aan den IJssel ondervinden schade van de verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. De SGP-fractie ziet dan ook graag dat de gemeente de ondernemers ook, renteloos, uitstel van betaling geeft wat betreft de gemeentelijke belastingen. “Door de ondernemers ook uitstel van betaling te geven op de gemeentelijke belastingen hopen wij hen nog extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

Hiernaast heeft de SGP-fractie aan het college gevraagd om tijdelijk geen boetes te geven aan ondernemingen die hun gemeentelijke belastingen niet betalen. Brand: “Dit zou namelijk zeer onwenselijk zijn. Het lijkt ons als SGP-fractie een goede manier om onze lokale ondernemingen door deze omstandigheden heen te helpen. We willen zuinig zijn op onze plaatselijke economie.”

Het college zal naar verwachting binnen enkele weken reageren op de gestelde vragen.

Dit bericht is 1357 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief