Archieven

Dit bericht is 995 keer gelezen

parkeerKRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP in Krimpen aan den IJssel wil van het college weten wat de plannen zijn met de blauwe parkeerzone bij winkelcentrum Crimpenhof. Raadslid Adriaan van Beek wijst erop dat de zone in 2017 als proef voor één jaar werd uitgebreid richting het Raadhuisplein. “Inmiddels zijn ruim twee jaar verstreken sinds de start van deze pilot.”

Volgens Van Beek is de SGP is op zoek naar antwoorden op drie vragen: “Als eerste willen we de evaluatie van de pilot zien: wat is er uit de monitoring van de parkeerdruk gebleken? De SGP wil weten wat de positieve en negatieve effecten zijn van de grotere blauwe zone. Aangezien de pilot na een jaar beëindigd en geëvalueerd zou worden, zijn we benieuwd wanneer de toegezegde evaluatie plaatsvindt en hoe deze gerapporteerd wordt aan de gemeenteraad. Verder is van belang wat het college nu wil met blauwe zone. Gaat de blauwe zone terug naar een kleiner formaat? En als de grotere blauwe zone wel een blijvertje is, wordt deze dan wegens succes uitgebreid?”.

Ten slotte is de SGP benieuwd hoe de communicatie met winkeliers en omwonenden verloopt. “Ons werd onlangs nog gemeld dat er aanhoudende parkeerproblemen zijn, met name aan de noordkant van de blauwe zone.” Hierover stelde de SGP al in 2017 vragen. “Het is in het belang van omwonenden dat we helderheid krijgen over hoe de pilot verlopen is en welke plannen het college heeft met betrekking tot de blauwe zone.”

Dit bericht is 995 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief