Archieven

Dit bericht is 2136 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De deelname van de gemeente Krimpen aan den IJssel aan het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam (SvWrR) werd tijdens de raadsvergadering stevig bediscussieerd. Het woord ‘Krexit’ viel zelfs.

De SGP vroeg nadrukkelijk aandacht voor de leefbaarheid in de Krimpense wijken en buurten. Pas na toezeggingen van wethouder Jaarsma stemde de partij in met de voortgezette deelname aan het SvWrR,

Raadslid Hugo van der Wal toonde zich tevreden met de aandacht die leefbaarheid van Krimpense wijken en buurten nu krijgt. “De toezegging dat Krimpen een leefbaarheidsmonitor krijgt en dat wij daarin onze actieve bijdrage aan kunnen leveren, heeft bijgedragen aan onze instemming met het voorstel.” Verder toonde hij zich content met een oriënterend gesprek om op het gebied van wonen samen te werken met de gemeente Krimpenerwaard.

Eerder werd tijdens de commissievergadering door enkele fracties ontsteld gereageerd op de bijdrage namens de SGP, waarin de woorden ‘import’ en ‘Krexit’ vielen. Van der Wal liet hierover tijdens de raadsvergadering geen misverstand bestaan.

“Voor alle Krimpenaren, inclusief de zogenaamde import, wil ik dat zij kunnen wonen in wijken en buurten die prettig, heel en leefbaar zijn. Voor mensen die niet mee willen doen, die lak hebben aan wat wij in Krimpen onder ‘samen-leven’ verstaan, vindt de SGP dat onze gemeente voor hen niet de juiste plek is om te wonen.”

Dit bericht is 2136 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief