Archieven

Dit bericht is 1601 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De  SGP heeft schriftelijke vragen ingediend bij  het college om uiteindelijk een vuurwerkverbod in Krimpen aan den IJssel te bewerkstelligen. Omdat omliggende gemeenten als Rotterdam en Krimpenerwaard ook aan een vuurwerkverbod werken, wil de partij vaart maken.

Raadslid Ronald  Hogendoorn  had kort na  de  jaarwisseling  al  technische  vragen ingediend bij de   burgemeester om een compleet beeld te krijgen van de vuurwerkoverlast in Krimpen rond de  jaarwisseling.

“De  foto’s  van  vernielingen  in Krimpen, het landelijke nieuws over slachtoffers, de milieuvervuiling en de kosten die ten laste komen van de al knellende gemeentebegroting, geven stuk voor stuk reden om na te denken over een vuurwerkverbod”, geeft Hogendoorn aan. “Als  SGP  zijn  we  al  jarenlang  voorstander van  een  vuurwerkvrije gemeente,  in  het  kader  van  rentmeesterschap. Omdat  bekend  werd  dat  niet  alleen de gemeente Krimpenerwaard, maar ook Rotterdam en Capelle gaan werken aan een vuurwerkverbod, willen we snel aanhaken. Ik moet er namelijk niet aan denken dat we  straks een toestroom van mensen uit omliggende gemeenten naar Krimpen krijgen, die hier hun vuurwerk   zullen afsteken. Dan zullen onze Krimpense longpatiënten en ouderen, maar ook onze huisdieren het nog  zwaarder krijgen. We vragen daarom het college naar zijn bereidheid om te werken aan een vuurwerkvrij Krimpen.”

Dit bericht is 1601 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief