Archieven

Dit bericht is 2016 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De leden van badmintonclub Shuttle houden wel van een geintje. Ter gelegenheid van carnaval dosten ze zich deze week feestelijk uit voor de groepsfoto. Maar over het algemeen gaat het er serieus aan toe en wordt er fanatiek gebadmintond.

Het clubje bestaat al zo’n dertig jaar en komt iedere woensdagmorgen, de schoolvakanties uitgezonderd, bij elkaar om met elkaar een shuttletje te slaan.

Koffie
“We zijn destijds in sporthal De Groenendaal begonnen” herinnert Adri, die niet alleen haar racket maar ook de voorzittershamer hanteert, zich. Toen die werd gesloten week het clubje uit naar Tingenijssel om ten slotte naar sporthal De Boog te verhuizen. “Daar spelen we nu al weer een aantal jaren met veel plezier.” Mede doordat halverwege de ochtend in sportcafé De Boog de koffie klaarstaat. Uitbater Fred kan niet stuk bij de dames!

Badmintonclub Shuttle biedt haar leden recreatief badminton aan. Er is geen trainer en er wordt geen competitie gespeeld. “We doen dit vooral omdat we graag willen bewegen en met elkaar leuk bezig willen zijn.” Het niveau verschilt van ‘beginnelingen’ tot zeer ervaren speelsters. Bij het indelen van de tegenstandsters wordt daar wel een beetje rekening mee gehouden, want iedereen moet de kans krijgen zo nu en dan een potje te winnen. “Daar doen we het ook voor.”

Gezelligheid
Shuttle telt op dit moment ongeveer dertig leden, in leeftijd variërend van veertig tot tachtig plus. Alleen maar dames. Iedere woensdag spelen ze van 9.00 tot 11.00 uur hun favoriete spelletje. Een paar keer per jaar komen ze buiten de banen bij elkaar om een hapje te eten of een uitstapje te maken. “Het gaat ons in de eerste plaats om de sport en de beweging, maar we houden ook van gezelligheid”, aldus Adri.

Er is nog plaats om aan te sluiten bij de badmintonclub. Dames van alle leeftijden die met Shuttle willen kennismaken zijn van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te doen. En als dat bevalt kun je meteen lid worden. De kosten bedragen vijftig euro per half jaar en dat is omgerekend dus niet meer dan twee euro per week. En wees gerust, een racket, een makkelijk zittend pak en een paar sportschoenen zijn voldoende. Je hoeft normaal gesproken geen rode neus of een mal petje op te zetten om mee te kunnen doen!

Dit bericht is 2016 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief