Archieven

Dit bericht is 907 keer gelezen

STOLWIJK – Sinterklaas en zijn Pieten brengen zaterdag 20 november weer een bezoek aan de kinderen van Stolwijk.

Pakte Sint vorig jaar als alternatief vanwege corona nog uit met een speurtocht voor de kinderen langs de etalages in Stolwijk, dit jaar gaat hij wel weer de straat op, zij het in aangepaste vorm.

De Goedheiligman en zijn gevolg maken komende zaterdag vanaf 13.30 uur een rondrit maken door de straten van Stolwijk met de paarden Ozosnel en Ozoslim voor de koets. De rondrit eindigt op het Dorpsplein. Hier is echter dit jaar geen groot podium en de Sint en Pieten houden wat meer afstand dan normaal.

Op het plein kunnen de kinderen wel van 14.45 tot 15.45 uur langs Sinterklaas en zijn Pieten lopen en hun kleurplaten en/of tekeningen overhandigen in ruil voor een mooi cadeautje van de Sint. Natuurlijk hebben de Pieten ook wat lekkers meegenomen wat ze in Spanje al hebben verpakt in afgesloten zakjes. Voor de kinderen met een glutenintolerantie is de Glutenvrije Piet aanwezig om hen van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te voorzien.

Omdat Sint altijd van mooie kleurplaten houdt en deze elk jaar bij terugkomst in Spanje in zijn kasteel hangt, heeft hij een kleurwedstrijd georganiseerd met mooie prijzen. De kleurplaat is te vinden in de Sinterklaaskrant die de Mediapieten speciaal voor Stolwijk hebben gemaakt. Hierin staan alle weetjes, de route van de rondrit en de verdere details over de komst van de Sint en zijn gevolg naar Stolwijk. De krant wordt uitgedeeld op de basisscholen en is ook af te halen in de supermarkten van Stolwijk of te downloaden vanaf de Facebookpagina ‘Sinterklaas Intocht Stolwijk’.

Voor het Dorpsplein van Stolwijk zal zaterdag aan de zijde van het gemeentekantoor tot de Stolp-inn tussen 11.30 en 16.00 uur een parkeerverbod gelden. Dit deel zal autovrij gehouden moet worden in verband met het defilé.

Dit bericht is 907 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief