Archieven

Dit bericht is 1045 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – 4300 basisschoolleerlingen in de gemeente Krimpenerwaard ontvingen afgelopen week uit handen van Team Sportservice Krimpenerwaard de allereerste ‘Sjorsboekjes’. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Noortje uit groep 5 van De Ark in Bergambacht door wethouder sport en onderwijs Lavinja Sleeuwenhoek en buurtsportcoach Pauline Groenendaal.

Met het ‘Sjorsboekje’ kunnen de kinderen in Krimpenerwaard dit schooljaar ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Van atletiek en turnen tot schilderen en koken. Op de website, www.sjorssportief.nl, van Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt gedurende het jaar het aanbod aangevuld met leuke en uitdagende activiteiten/sporten.

Het is het voor het eerst dat de gemeente Krimpenerwaard het sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Kennismaken met sport en cultuur
Sjors Sportief en Sjors Creatief is financieel mogelijk door gebruik te maken van het stimuleringsbudget van het Sportakkoord Krimpenerwaard op initiatief van Team Sportservice. In samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice: “Zowel de gemeente Krimpenerwaard als Team Sportservice vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

Sjors is nieuw in de gemeente Krimpenerwaard. Maar in ruim 120 gemeentes in Nederland is de formule al actief. Een digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten
Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 17 februari via de website www.sjorssportief.nl. Gert-Jan Klop: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

Dit bericht is 1045 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief