Archieven

Dit bericht is 1732 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Na een bouwperiode van zo’n vier jaar wordt de sleepboot Skua 2 van Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter op zaterdag 7 mei gedoopt. Dit gebeurt bij Scheepswerf Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel.

Na de tewaterlating circa een jaar geleden, zijn de scouts met medewerking van sponsoren volop bezig geweest met de afbouw, zoals timmerwerk, elektra en hydrauliek.

De scouts hebben ervoor gekozen om vrijwel alles zelf te doen. Zo begon het project met het tekenen en ontwerpen van de sleepboot aan de hand van hun eisenpakket. Deze tekeningen resulteerden in een staalpakket, waarna de scouts zijn gaan bouwen. “Een erg leerzaam project voor de vele scouts en andere vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt”, geeft Arjen de Ruiter namens Scouting Admiraal de Ruyter aan. “Het doel om jeugd enthousiast te maken voor een nautische toekomst is zeker geslaagd. Een groot deel van de bouwers werkt of studeert inmiddels in een nautische richting.”

Scheepswerf Zwijnenburg heeft de Scoutinggroep tijdens de bouw van hun 10,5 meter lange sleepboot van onderdak voorzien. “Onze scouts waren uitermate blij met zo’n sponsor en de mogelijkheid om gebruik te maken van een scheepswerf die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast spreken we dank uit aan de vele sponsoren die met materialen en advies dit project hebben ondersteund. Verder dank aan de personen die hebben deelgenomen aan de crowdfunding actie. Een deel van de financiering kwam ook voort uit de oud-ijzer actie. Inmiddels is ruim zestig ton oud metaal ingeleverd.”

Het oude sleepbootje Skua 1 zal na veertien jaar uit trouwe dienst treden bij Scouting Admiraal de Ruyter. De Ruiter: “Volgens de wens van de klussers, die deze boot destijds volledig gesponsord door bedrijven en donateurs opnieuw in de vaart brachten, zal deze worden geschonken aan een andere waterscoutingvereniging die niet de middelen hebben om een boot aan te schaffen. Hier is inmiddels een inschrijving voor gestart. We hopen op 7 mei mede te kunnen delen, waar Skua 1 heen gaat.”

Het project is online te volgen op www.sleperadr.nl en via de Facebookpagina van het sleper project.

Dit bericht is 1732 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief