Archieven

Dit bericht is 1542 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Het was een feestelijke dag op zaterdag 7 mei voor scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek. Na jaren van bouwen aan de nieuwe sleper voor de waterscouts was er de doop van de Skua 2.

De bouw is uitgevoerd door een bouwteam van eigen leden. Er waren 101 bedrijven die een bijdrage geleverd hebben om de bouw mogelijk te maken.

De sponsoren en belangstellenden werden in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen op en in de nieuwe sleper die voor deze gelegenheid op het droge was gelegd op de kade bij scheepswerf Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel, waar het bouwteam gedurende de bouw gebruik mocht maken van een gedeelte van de loods en apparatuur.

Grote belangstelling
De belangstelling was groot en iedereen stond versteld van het resultaat. Nadat de nieuwe sleper met een kraan net boven de waterlijn was gehangen werd de doop verricht door vice voorzitter van scouting Nederland Wendy Beenakker, geassisteerd door Sabine Kamphuisen.

Na de doop is de nieuwe sleper naar de thuishaven Krimpen aan de Lek gevaren. De oude sleper, die nog in goede conditie is, maar te klein werd voor de steeds uitbreidende groep vletten, is geschonken aan scouting Meppel.

Foto’s: Yolanda Rook

Dit bericht is 1542 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief