Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 981 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Veertig huishoudens krijgen deze week de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning aan de Sint Eloystraat in Schoonhoven. Het project werd in twee bouwfases uitgevoerd, zodat bewoners uit de gesloopte woningen desgewenst konden terugkeren. De in totaal 62 woningen zijn gebouwd door Heembouw.

Mevrouw Bongaards (70 jaar) is een van de nieuwe bewoners. Ze verhuisde acht jaar geleden naar een ‘prachtig’ appartement in Lekkerkerk, maar miste haar vertrouwde omgeving. Nu keert ze terug: “Vijftig jaar geleden kwam ik naar Schoonhoven. Mijn vier kinderen zijn er opgegroeid en ik heb er veel mooie herinneringen gemaakt. Het is een leuke stad, gezellige straten en winkels, de haven. Toen mijn dochter me de advertentie van deze nieuwbouw liet zien, was ik meteen enthousiast.”

Tuin
Het is een knus huis, vindt mevrouw Bongaards. “Mijn nieuwe woning is licht met ramen in de keuken en aan de tuinkant. Die tuin vind ik ook heerlijk. Planten poten, onkruid wieden, snoeien, daar houd ik wel van. Maar in de zomer ook lekker in de zon zitten en buiten eten. Veel mensen van mijn leeftijd verhuizen naar een appartement, maar ik miste mijn tuin. Tijdens de kijkdag heb ik al kennisgemaakt met enkele buren. Aardige mensen. Ook wat jeugdige stellen. Die diversiteit vind ik juist wel leuk en gezellig.”

Bevoorrecht
Verhuizen vindt ze best een hele onderneming. “Ik heb een verhuisbedrijf ingeschakeld om alle spullen over te brengen. De vloer laat ik leggen, behangen kan ik zelf. Met mijn kinderen en kleinkinderen in de buurt sta ik er bovendien niet alleen voor. Gelukkig heb ik me na de vorige verhuizing meteen weer ingeschreven als woningzoekende. Daarom maakte ik nu kans op deze mooie woning. Ik voel me een bevoorrecht mens, ben heel blij met deze nieuwe start in Schoonhoven.”

QuaWonen geeft de wijk Schoonhoven Noord een nieuw aanzicht. Veel woningen zijn energiezuiniger gemaakt en 300 verouderde woningen maken plaats voor 300 nieuwe. De nieuwe woningen zijn energiezuinig.

Dit bericht is 981 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief