Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1007 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Wethouder Leon de Wit overhandigde woensdag de sleutel aan de eerste toekomstige bewoners van Molenweide. Daarmee is er een start gemaakt met oplevering van de laatste fase van de nieuwe wijk in Krimpen aan de Lek. In totaal zijn er in deze laatste fase 42 duurzame, gasloze woningen bijgebouwd in Molenweide.

Wethouder Leon de Wit: “Wij zijn heel blij dat onze gemeente, met de oplevering van deze laatste fase Molenweide, weer 42 woningen rijker is. De nieuwe bewoners laten ook weer een woning achter, wat zorgt voor de broodnodige doorstroming. Molenweide is een prachtige wijk geworden, die aansluit bij het bestaande karakter van het dorp. Het is ruim opgezet met veel aandacht voor het openbaar gebied. Een wijk waar wij als Krimpenerwaard trots op mogen zijn. Er was niet voor niets grote interesse voor deze woningen midden in het centrum.::+

In 2008 is de bouw van een nieuwe woonwijk Molenweide gestart op de voormalige locatie van de voetbalvelden. Molenweide ligt in het centrum van Krimpen aan de Lek. De wijk telt ruim 100 woningen en is in vier fasen gerealiseerd. In de laatste twee fasen zijn er 12 twee-onder-een-kap woningen en 30 rijwoningen. Alle woningen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en uitgevoerd door Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen.

Molenweide kenmerkt zich door veel water en groen. De Wit: “De aanleg van de bestrating en beplanting van de laatste fase zijn naar verwachting in maart 2022 gereed. Centraal in de woonwijk ligt een waterpartij. Deze wordt straks doorgetrokken via de appartementen die nog gebouwd gaan worden in ’t Slot. Er komt een brug in het hart van het plan. Zo ontstaat er een verbinding van de Molenweide naar het nieuwe centrum van Krimpen aan de Lek.”

Dit bericht is 1007 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief