Archieven

Dit bericht is 1127 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door niet te winnen van hekkensluiter DeltaSport. Het bleef doelpuntloos in Ouderkerk aan den IJssel.

Spirit speelde een slordige wedstrijd. Met name in de voorste linie werden situaties die tot doelrijpe kansen konden leiden niet goed uitgevoerd. En wanneer de mogelijkheid er was om de score te openen miste het de scherpte of overtuiging. Zo kopte Ruben Slooff recht voor het doel te slap op de paal.

Timme van Hof kopte na een half uur spelen wel goed hard, maar zag de bal ruim een meter naast gaan. Vlak voor rust creëerde Ruben Slooff nog een kans. Hij passeerde keurig twee tegenstanders en kwam schuin voor het doel voor de Vlaardingse keeper, maar zijn schot ging te gehaast ver over.

Toch beperkte DeltaSport zich niet tot alleen verdedigen. Het kwam regelmatig in balbezit en zocht daarmee de helft van Spirit op. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Doelman Max van Herk moest zich één keer strekken om een vrije trap uit de hoek van zijn doel te tikken.

In de tweede helft ging het tempo iets omhoog, maar de slordigheid voorin bleef de ploeg parten spelen. Toch kreeg de ploeg van Richard van Cappellen wel kansen op de 1-0. Amine Karroum ontsnapte aan de verdediging van DeltaSport, maar zag de keeper op tijd uit zijn doel komen.

Ook Kevin Kriek had niet veel geluk met zijn acties. De centrale verdediger was, naar mate de wedstrijd vorderde, steeds vaker voorin te vinden. Uit een corner kopte hij in het zijnet en vlak voor tijd eindigde zijn inzet op de keeper. Stefan Bitter had de grootste kans. Hij kopte hard en goed in, maar met een katachtige reflex kon de doelman van DeltaSport de bal toch nog over zijn doel werken.

Met het gelijke spel heeft Spirit niet kunnen profiteren van de misstappen van de ploegen boven in de ranglijst. Alleen Binnenmaas wist zijn wedstrijd te winnen (2-0 op Vitesse Delft). Sparta liet zich op eigen veld verrassen door SVS (0-1) en ook de nummer twee, Charlois, kwam niet verder dan in Rotterdam met 1-1 gelijk te spelen tegen Strijen.

Onderin blijft het moeilijk voor DeltaSport. Om rechtstreekse degradatie te voorkomen zal een gat van dertien punten goed gemaakt moeten worden. Een lichtpuntje is dat twee van de drie langgeschorste spelers in maart weer speelgerechtigd zijn. Mogelijk geven zij de ploeg iets extra’s om nog iets van het seizoen te maken.

CWO, Alexandria’66 en Strijen zijn de ploegen waar nacompetitie boven het hoofd hangt. Rozenburg en De Zwerver hebben met drie punten voorsprong nog een beetje lucht. DCV kruipt langzaam weer omhoog. Na winst op CWO (3-0) staat de ploeg uit Krimpen in punten gelijk met Spirit en mag het zelfs denken aan een periodetitel. Samen met Binnenmaas leidt het in de tweede periode. In de volgende speelronde valt de beslissing.

Binnenmaas heeft op papier de beste papieren. De ploeg uit Maasdam gaat op bezoek bij Alexandria’66. DCV zal moeten proberen de drie punten te pakken op bezoek bij koploper Sparta. De Krimpenaren hebben een iets minder goed doelsaldo dan Binnenmaas. Charlois hoopt met een punt achterstand op een dubbele misstap.

Op 7 maart hervat Spirit de competitie met een uitwedstrijd tegen Strijen. De week ervoor wordt nog vriendschappelijk gespeeld in en tegen Berkel. Komende zaterdag zijn de Ouderkerkers vrij.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 1127 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief