Archieven

Dit bericht is 1352 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft het onderhoud van sloten dit jaar voor een deel gecontroleerd vanuit de ruimte, met behulp van satellietbeelden. Het is de eerste keer dat het waterschap sloten met deze nieuwe techniek beoordeelt.

Het hoogheemraadschap doet een test in een deel van haar gebied om te zien of deze manier van controleren preciezer, efficiënter en kostenbesparend is. Elk jaar in oktober en november controleren medewerkers alle sloten in het gebied met het blote oog. Ze gaan alle sloten langs en voeren de controles in op een tablet.

Dit jaar zijn daarnaast satellietbeelden gemaakt van een deel van de sloten. De beelden worden bekeken met speciaal ontwikkelde software. Daardoor is van alle sloten bekend welke wel of niet schoon zijn.

Deze proef en de resultaten van de controle door medewerkers wordt vergeleken om te kijken in hoeverre ze overeenkomen. Als de test positief is, zou dit het waterschap een hoop tijd en geld schelen in de toekomst. Door satellietbeelden te gebruiken, moeten medewerkers dan alleen nog de sloten beoordelen, die zijn afgekeurd. Daarnaast zijn de resultaten gedetailleerder en kunnen we alle locaties op precies dezelfde manier in beeld brengen.

Goed onderhoud voor juiste doorstroming van water is noodzakelijk om water te kunnen aanvoeren bij droogte en af voeren bij hevige regenval.

Dit bericht is 1352 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief