Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1184 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP en Krimpens Belang vinden dat het Krimpense college wel érg veel haast maakt met de sluiting van ‘t Onderdak. Beide partijen willen dat sloop van het verenigingsgebouw pas start nadat voor alle huurders een passende alternatieve locatie gevonden is.

Liefst had de SGP ’t Onderdak open willen houden en nog in het gebouw geïnvesteerd. Raadslid Hugo van der Wal: “‘t Onderdak is immers een prima uitvalsbasis voor allerlei mooie vrijwilligersclubs die bijdragen aan de sociale samenhang in onze gemeente.”

Omdat de staat van het gebouw aan de Groenendaal inmiddels slecht is en er onveilige situaties dreigen, legt de SGP zich node neer bij het besluit van het college dat ’t Onderdak tegen de vlakte gaat. “Wel hebben wij er moeite mee dat het gebouw uiterlijk per 31 december 2019 leeg moet zijn. De gebruikers van ’t Onderdak hebben aangegeven dat zij dat veel te kort vinden om vervangende huisvesting te vinden.”

Krimpen Belang sluit zich daarbij aan en verzocht wethouder Arjan Neeleman de organisaties bij te staan in hun zoektocht naar een alternatieve passende locatie en de sloop pas te starten wanneer er voor alle huurders een passende alternatieve locatie is gevonden.

De wethouder was niet bereid om dat verzoek in te willigen. Wel gaf hij aan ‘de hoop en verwachting’ te hebben dat uiterlijk 31 december een alternatieve locatie voor alle huurders gevonden is en hij bereid is om mee te helpen in het vinden van een alternatieve locatie.

Een vervolgens door Krimpens Belang ingediend amendement kon op geen enkele steun rekenen.

De SGP en ChristenUnie stelden op hun beurt voor om een deel van de 250.000 euro, die is gereserveerd voor de sloop van het gebouw, te steken in noodzakelijk onderhoud van ’t Onderdak voor zolang het na 31 december nog in gebruik blijft. Uiteindelijk zou het gebouw uiterlijk in 2023, gelijktijdig met de naastgelegen gymzaal Groenendaal, moeten worden gesloopt. Ook dit amendement haalde het niet.

Dit bericht is 1184 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief