Archieven

Dit bericht is 4117 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – “Tot voor kort was er voor onze gasten weinig ruimte om bij ons gezellig te blijven eten”, vertelt Frits Corvers van snackbar De Krim. Toen enkele maanden geleden het pand naast zijn onderneming vrijkwam omdat de kaasboer naar elders vertrok, zag hij zijn kans schoon.

Na een ingrijpende verbouwing maakte hij van twee units op winkelcentrum De Olm één geheel en heropende daar snackbar De Krim in een ruimte die twee keer zo groot is als voorheen. Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het resultaat mag er zijn! Een ruim bemeten en bovenal gezellig ingericht zitgedeelte, waar kleine en grotere gezelschappen kunnen neerstrijken om samen van hun lunch of avondmaaltijd te genieten.

Bank
Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk ter plekke te bestellen en al het lekkers thuis op te eten. Om het ook die klanten naar de zin te maken is een ruim bemeten bank geïnstalleerd met uitzicht op de afhaalbalie en de keuken, die nu van elkaar gescheiden zijn. Ook dat voorziet in een behoefte, want tijdens de avondspits, zo tussen vijf en zeven uur, willen de wachttijden nog wel eens oplopen.

“Dat de ouderwetse vitrine heeft plaats gemaakt voor een balie met daarachter een keuken is een bewuste keuze”, aldus Corvers. Zo’n vitrine is immers toch een soort open koelkast en die vreet energie. Bovendien is een apart keukengedeelte veel gemakkelijker schoon te houden en dus hygiënischer. “Ik heb die indeling een beetje afgekeken van de grote fastfoodketens zoals McDonalds”, lacht hij.

Niet nieuw meer is de bezorgdienst. Tussen 16.00 uur en 20.45 uur rijden bezorgers door heel Krimpen en omgeving om telefonisch of via de website bestelde maaltijden aan huis af te leveren. “Een dienstverlening die beslist voorziet in een behoefte.” Om dat allemaal te kunnen realiseren heeft snackbar De Krim inmiddels meer dan vijftig medewerkers in dienst, meest parttimers. Telefonisch bestellen kan via 0180-520421, online bestellen kan via www.snackbardekrim.nl.

“Dat is nog eens wat anders dan toen ik 43 jaar geleden begon in het eetcafé van mijn vader, dat even verderop in De Olm was gevestigd en ook De Krim heette. Toen ik de zaak overnam heb ik er een snackbar van gemaakt en ben naar deze plek verhuisd, die ik nooit meer heb verlaten.” Vroeger moesten de klanten aan de achterzijde van het winkelcentrum de snackbar binnen, maar na deze verbouwing is er ook een ingang op het plein.

Aan het assortiment is niet veel veranderd. Frites natuurlijk en een uitgebreid assortiment snacks van bitterballen tot rijk belegde broodjes hamburgers of smakelijke kipmenu’s. “We serveren alles nu in milieuvriendelijk materiaal. Geen plastic bakjes meer maar karton en biologisch afbreekbaar bestek dat is gemaakt van suikerriet of maïs. Op die manier proberen we een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.”

Wethouder Anthon Timm en twee van zijn medewerkers kwamen naar winkelcentrum De Olm om de vernieuwde snackbar te heropenen. Ze knipten een lint door en genoten samen met andere genodigden van drankjes en (dat spreekt voor zich) lekkere hapjes. “Daar was ik blij mee, want de gemeente heeft alle mogelijke medewerking verleend om deze uitbreiding te realiseren.”

Dit bericht is 4117 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief