Archieven

Dit bericht is 2603 keer gelezen

BERGAMBACHT – Valentijnsdag staat weer voor de deur. Een uitgelezen kans voor bedrijven om hierop in te spelen. Misschien wel de opvallendste valentijnsactie uit de regio staat op naam van snackbar Den Uyl. De cafetaria uit Bergambacht kreeg afgelopen jaar veel bekendheid met haar valentijnsfrikandel.

“We worden er nog vaak door mensen aan herinnerd”, zegt eigenaar Kyra Straver over de frikandellenactie van 2019. “Het was echt een krankzinnige Valentijnsdag, waarin we tien keer zoveel frikandellen verkochten dan vooraf bedacht. Dat was best even schakelen.”

Het begon allemaal met een ludiek idee van Kees (28) dat hij stuurde naar De Telegraaf. Een cameraploeg maakte een video in de snackbar, die in totaal meer dan een miljoen keer werd bekeken. “Vooral op social media ging de Valentijnsfrikandel ‘viral’. Maar ook radiostations zoals Q-Music besteedden er aandacht aan die dag. Als klap op de vuurpijl zagen we ‘s avonds het fragment ook terug op tv bij Jinek“, zegt Kyra (25) opgetogen.

De XXL-frikandel in de vorm van een hartje veroverde op 14 februari vele harten, blikt Kees terug: “Zelfs mensen uit De Meern en Waalwijk maakten een uitstapje naar Bergambacht voor onze valentijnsfrikandel. Waanzinnig toch?”

Succesfactor
Bijna een jaar na dato is nog lastig te zeggen wat precies de succesfactor was achter de actie. “Ik denk zelf dat de meeste mensen een beetje moe worden van het commerciële circus rondom Valentijnsdag. Typisch zo’n dag die je niet uitgebreid viert, maar negeren kun je hem ook niet. Dan is een ‘vette’ knipoog zoals deze frikandel een lekker luchtig liefdesgebaar.”

Verwachting
Na zo’n verrassend eerste Valentijnsdag zet het frituurduo dit jaar in op zeker zeventig ‘liefdesfrikandellen’. “Het is inmiddels ons vlaggenschip geworden, dus hij zal elk jaar weer terugkomen. We bereiden ons dit jaar nog beter voor, omdat Valentijnsdag op vrijdag valt.” Een ding weet Kees zeker: “Ze zullen met liefde worden gebakken.”

Dit bericht is 2603 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief