Archieven

Dit bericht is 1624 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Tijdens de eerste campagnedag voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vraagt PvdA-GroenLinks aandacht voor het openbaar vervoer binnen de gemeente: “Als je in Gouderak woont, dan ben je eerder in Utrecht of Den Haag dan op de beoogde locatie van het nieuwe gemeentehuis aan de Veerweg in Bergambacht.”

“Dit toont meteen de zwakte aan van de huidige dienstregeling”, zegt lijsttrekker Sandro Kovacic. PvdA-GroenLinks wil daarom dat na de verkiezingen de nieuwe coalitie snel werk maakt van de voorstellen van de Klankbordgroep Jongeren. Namens de partijen onderschrijft nummer twee op de lijst Bart van Ree het signaal van de jongeren: “De bus moet vaker en langer rijden. Bovendien horen de woonplaatsen beter verbonden te zijn en dit alles kan in zuinigere bussen.”

Kovacic: “Met name in de avonduren is het vaak lastig om met de bus naar huis te gaan. Daarom stellen wij in ons verkiezingsprogramma voor om in het weekend een nachtbus te laten rijden van en naar de omringende steden.”

PvdA-GroenLinks wil verder bij de provincie lobbyen voor behoud van haltes en bushokjes met bankjes, verlichting en fietsenstalling. “Dankzij een eerder voorstel van de PvdA kunnen ouderen met een laag inkomen al gratis reizen met het openbaar vervoer”, aldus Van Ree. De partijen willen dat dat ook voor kinderen mogelijk wordt.

Dit bericht is 1624 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief