Archieven

Dit bericht is 3246 keer gelezen

BERGAMBACHT – “Vandaag of morgen nemen we de duizendste test af”, stelt Liesbeth Huiskamp tevreden vast. Zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven richtte zij samen met haar partner eind oktober een corona snelteststraat in op het industrieterrein in Bergambacht.

Sinds de opening hebben zij over belangstelling niet te klagen. Veel particulieren laten zich er testen, maar ook bedrijven, scholen en instellingen laten hun medewerkers er testen als dat nodig is. De voordelen zijn legio. Wie zich bij een GGD wil laten testen moet naar Rotterdam, Gouda of Woerden en moet vervolgens ten minste een dag wachten voor de uitslag bekend is. Die dag zijn ze in principe niet beschikbaar voor hun werk omdat dringend geadviseerd wordt het testresultaat thuis in quarantaine af te wachten. Ook is het niet altijd mogelijk om direct een afspraak te maken en dat betekent extra wachttijd tot er een plekje is.

Sneller
In de snelteststraat Krimpenerwaard gaat het allemaal een stuk sneller. “Bij ons kunnen de cliënten bijna altijd dezelfde dag nog terecht, ook in de avonduren of in het weekeinde.” Het afnemen van de test duurt maar een paar minuten en ongeveer een kwartier later wordt de testuitslag via WhatsApp doorgegeven. Later op de dag ontvangt de geteste persoon een mail met daarin een certificaat waarin de uitslag wordt vermeld. Er hangt wel een prijskaartje aan deze vorm van testen. Er moet tachtig euro worden afgerekend, terwijl het testen bij een GGD gratis is.

Veilig en betrouwbaar
Aan de veiligheid en betrouwbaarheid van deze sneltest hoeft niet te worden getwijfeld. Er wordt gewerkt met door het RIVM en de GGD erkende testmaterialen, tijdens het testen draagt Liesbeth de voorgeschreven beschermende kleding en zij beschikt over alle benodigde papieren om de testen te mogen uitvoeren. Op de achtergrond kijkt een arts mee of alle voorschriften worden nageleefd.

“Ik werk normaal gesproken als gecertificeerd verpleegkundige op onder meer de spoedeisende hulp in ziekenhuizen en toen dit op ons pad kwam zijn we het erbij gaan doen om ons steentje bij te dragen aan een groeiende behoefte in de Krimpenerwaard.” Dat die behoefte er is blijkt uit de vaste klantenkring die inmiddels is ontstaan. Leerkrachten van zowat alle basisscholen in de gemeente laten zich regelmatig testen, medewerkers van de dagbesteding voor mensen met een beperking behoren tot de vaste klanten en veel bedrijven nodigen hun medewerkers uit voor een test als daar aanleiding voor is. “Desgevraagd komen we op locatie als er meerdere mensen tegelijkertijd moeten worden getest.”

Tien procent positief
Net als in andere testlocaties wordt ongeveer tien procent van de onderzochte personen positief getest op corona. In die gevallen wordt de cliënt geadviseerd thuis te blijven, contact op te nemen met de huisarts en wordt een (beveiligde) mail naar de GGD gestuurd waarin melding gedaan wordt van de positieve uitslag.

Snelteststraat Krimpenerwaard werkt uitsluitend op afspraak. Een datum en tijdstip afspreken kan via de website www.sneltestkrimpenerwaard.nl of telefonisch via 06-30329282.

Dit bericht is 3246 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief