Archieven

Dit bericht is 1460 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op de werf van IHC in de Krimpense Stormpolder is vrijdag de snijkopzuiger Hussein Tantawy te water gelaten. Het schip wordt gebouwd in opdracht van Suez Canal Authority (SCA).

De Hussein Tantawy is een van de twee schepen voor SCA die momenteel in aanbouw zijn bij IHC. Zusterschip Mohab Mameesh werd afgelopen mei te water gelaten en zal naar verwachting eind dit jaar op proefvaart gaan.

Beide schepen behoren tot de grootste schepen in hun soort en zijn beide specifiek ontworpen door IHC in nauwe samenwerking met SCA.

Net als de Mohab Mameesh zal de Hussein Tantawy gebruikt worden om het Suezkanaal te onderhouden en te verbeteren. Het schip, gekenmerkt door zijn lange slanke vorm en hoge spudtorens, heeft een totale lengte van 147,4 meter en een maximale baggerdiepte van 35 meter. Het vaartuig wordt uitgerust met één onderwater- en twee binnenboord baggerpompen.

“We zijn verheugd dat onze nauwe samenwerking met SCA heeft geresulteerd in de tewaterlating van deze twee krachtige en indrukwekkende schepen. Deze schepen zijn een bewijs van de succesvolle samenwerking tussen onze twee bedrijven en de vastberadenheid, toewijding en professionaliteit van alle betrokkenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze schepen op tijd en volgens specificatie kunnen worden geleverd in deze uitzonderlijk uitdagende tijden”, zegt Gerben Eggink van IHC.

Dit bericht is 1460 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief