Archieven

Dit bericht is 1901 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op de werf van koninklijke IHC in Krimpen aan den IJssel is vrijdag de snijkopzuiger Mohab Mameesh te water gelaten. Het schip wordt gebouwd in opdract van Suez Canal Authority (SCA).

De snijkopzuiger zal worden gebruikt om het Suezkanaal, die de Middellandse Zee en de Rode Zee met elkaar verbindt,t e onderhouden en te verbeteren. Het schip, gekenmerkt door de lange slanke vorm en hoge torens op het achterschip, heeft een totale lengte van 147,4 meter en een maximale baggerdiepte van 35 meter. Het schip wordt uitgerust met één onderwater- en twee binnenboord baggerpompen.

“Deze tewaterlating weerspiegelt de vruchtbare strategische samenwerking tussen IHC en de Suez Canal Authority, waarop we kunnen vertrouwen bij het verder moderniseren van SCA’s baggervloot”, zegt Admiral Osama Rabie, voorzitter en algemeen directeur van Suez Canal Authority.

“Ik wil iedereen die bij dit project betrokken is oprecht bedanken voor hun inzet om het baggerschip volgens het overeengekomen tijdschema en specificaties verder af te bouwen. Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, laat Royal IHC zien wat haar onderscheidend vermogen is bijhet leveren van megaprojecten.”

Gerben Eggink, CEO van IHC, voegt toe: “Onze nauwe samenwerking met SCA heeft geresulteerd in de bouw van een krachtig en indrukwekkend schip waarmee SCA het werk op topniveau zal kunnen uitvoeren en waarmee het volledige potentieel van het schip kan worden benut. We zijn trots dat we in deze uitdagende tijden deze mijlpaal hebben bereikt en willen dan ook alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en harde werk.”

Deze snijkopzuiger is een van de twee schepen die momenteel in opdracht van SCA door IHC op de scheepswerf in Krimpen worden gebouwd. Het zusterschip, de 26th of July, zal naar verwachting in komend najaar te water worden gelaten.

Dit bericht is 1901 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief