Archieven

Dit bericht is 1836 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Pro Krimpenerwaard oppert het idee om een jongerenuitgaansgelegenheid te creëren op de Dika-locatie aan het Veer in Schoonhoven. Aanleiding is de berichtgeving over de sluiting van discotheek Seansons aan de Opweg. “Een aderlating voor de jeugd”, aldus Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs.

Voor de jeugd van 14 tot 18 jaar in Schoonhoven is weinig tot niets meer te doen, stelt Struijs. “Terwijl uitgaan voor veel jongeren een belangrijk onderdeel van hun leven. Een discotheek kan een enorme uitlaatklep zijn, waar je je verschrikkelijk op kunt verheugen als de week bijna om is, je huiswerk gemaakt en je na je bijbaantje met vrienden naar toe gaat ’s avonds.”

Volgens Struijs zullen veel jongeren hun vertier gaan zoeken buiten de gemeente. “Ook jeugdsociëteit De Bastille aan de Spoorstraat in Schoonhoven moet wijken voor de bouw van woningen/appartementen en daarnaast moeten de toneel- en musicallessen van het Cultuur Station worden verplaatst vanwege de herinrichting van de Spoorstraat. Ze zitten nu in het oude busstation en ze vragen aandacht van de gemeente voor een andere locatie.”

Struijs stipt daarvoor de Dika-locatie aan, waar volgens hem naast het Cultuur Station ook plek kan zijn voor de soos en een disco. Hij heeft ook al een naam: ‘Party XL’. “Er is op die locatie voldoende parkeerruimte. Geen last van de herrie van jongeren en overzichtelijk qua handhaving. Zomaar een gedachte. Ook denken wij aan Het Bastion. Ook daar zouden ontwikkelingen zijn. Welke, dat weten wij niet precies.”

De lokale partij roept het college op om hierin mee te denken.

Dit bericht is 1836 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief