Archieven

Dit bericht is 2804 keer gelezen

GOUDA – In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda opent vrijdag 20 maart een speciale huisartsenpost (HAP) waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, terecht kunnen voor huisartsenzorg.

De HAP is in een afgesloten deel van het gebouw van het ziekenhuis en is toegankelijk via een eigen ingang.

Tijdens kantooruren bellen patiënten naar de eigen huisartsenpraktijk. De huisarts maakt een inschatting of een bezoek aan de speciale HAP nodig is. Tijdens avond- nacht- en weekenduren bellen patiënten naar de HAP Midden-Holland. De HAP in het ziekenhuis is dus niet via inloop toegankelijk. De huidige HAP blijft functioneren zoals normaal: huisartsenspoedzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor patiënten zónder luchtwegklachten.

Het inrichten van een speciale HAP maakt onderdeel uit van de regionale opschaling van de zorg. De capaciteit van de HAP neemt hierdoor toe en ook zijn de isolatiemaatregelen op de speciale HAP eenvoudiger uitvoerbaar. Huisartsen bereiden zich zo voor op een toename van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Gezien de drukte is het belangrijk dat patiënten de huisarts en de huisartsenpost alléén bellen als het echt nodig is. Dit om overbelasting van de huisartsenzorg te voorkomen.

Dit bericht is 2804 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief