Archieven

Dit bericht is 1273 keer gelezen

HAASTRECHT – Bakker Arjan van der Eijk uit Haastrecht bakt de lekkerste speculaasjes van de provincie Zuid-Holland. Dat kreeg hij onlangs te horen tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers.

“Het gaat specifiek om de gewone speculaasjes en die met amandel”, vertelde Van der Eijk afgelopen zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

In het Congrescentrum Nieuwegein werden 275 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze wezen per provincie een winnaar aan. De speculaasjes van Echte Bakker Arjan van der Eijk kregen het hoogste gemiddelde cijfer. De jury was unaniem lovend.

Vol trots nam de Haastrechtse bakker de award in ontvangst. “Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm blij met dit kampioenschap.”

Het geheim van de succes-speculaasjes zit volgens Van der Eijk in de basis. “Het recept, dat zit in de familie. En natuurlijk liefde en aandacht.”

Van de Eijk merkt duidelijk dat de klandizie is toegenomen is door de gewonnen prijs. “Mensen komen op de fiets of met de auto langs, speciaal voor de speculaas.”

Dit bericht is 1273 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief