Archieven

Dit bericht is 1030 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het terrein van ijsclub Thialf bood de liefhebbers deze week beslist geen gelegenheid een rondje te schaatsen. Integendeel, het was er heet, met temperaturen boven de dertig graden zelfs heel heet.

Voor de vrijwilligers van de Stichting Krak was dat echter geen reden het jaarlijkse huttendorp in de laatste week van de zomervakantie niet door te laten gaan of het programma aan te passen. De tropische warmte had wel gevolgen voor het aantal deelnemers. Iets minder dan in voorgaande jaren, maar de kinderen die er wel waren timmerden er lustig op los. Soms een handje geholpen door hun ouders of grootouders zetten zij de mooiste creaties neer.

Het bouwen van hutten vormt al jarenlang de basis voor de speelweek in Krimpen aan de Lek. Dit jaar met als thema ‘Onderwater avontuur’ en dat leidde ondanks de brandende zon en weinig water tot prachtige bouwsels. Tijdens de traditionele familieavond op donderdag konden belangstellenden het resultaat bewonderen en de eigenaren van de hutten lieten zoals altijd niet na hun zakgeld aan te vullen met de verkoop van lekkernijen of het organiseren van leuke spelletjes.

Het bouwen van de hutten vormde zoals altijd de hoofdmoot van deze speelweek, maar natuurlijk waren er ook weer andere activiteiten zoals een avondspel, een rommelmarkt op het winkelcentrum, een demonstatie eendendrijven, bubbelbingo, een gezellige barbecue, een toneelstuk rondom het kampvuur op donderdagavond en aansluitend een nachtje slapen in één van de grote tenten op het terrein. “Het was voor de deelnemers en alle vrijwilligers soms een beetje afzien, maar we kunnen nu al terugkijken op een heel geslaagde speelweek”, aldus Karin, mede namens haar team vrijwilligers.

Dit bericht is 1030 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief