Archieven

Dit bericht is 1480 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – De vrijwilligers van de Stichting Speelweek Ouderkerk hadden er veel zin in. De Speelweek 2020 die in de laatste week van de zomervakantie op het programma stond, zou nog grootser gevierd worden dan anders.

En dat zou heel groots zijn, want in Ouderkerk aan den IJssel wordt ieder jaar veel werk gemaakt van de Speelweek.

Als het om het organiseren van grote evenementen gaat kunnen ze er wat van in deze kern. Behalve de Speelweek zijn ook de viering van Koningsdag, de Zomerbraderie en de Kerstmarkt voorbeelden van dorpsfeesten die in de wijde omgeving hun gelijke niet kennen. Vrijwilligers staan te trappelen en plaatselijke middenstanders en bedrijven doen graag een duit in het zakje.

Niets van dat al dit jaar. Ook de Stichting Speelweek Ouderkerk moest vanwege het coronavirus alle voorbereidingen stilleggen. Groots zou het worden omdat dit jaar de vijftigste editie zou plaatsvinden. Een jubileumjaar en daar zou met een nog uitgebreider programma bij worden stil gestaan. Niet dus en nu maar hopen dat 50 jaar Speelweek in 2021 alsnog kan worden gevierd.

Om het officiële jubileumjaar niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan besloot het stichtingsbestuur een rugtas vol met spulletjes samen te stellen. Spulletjes waarmee de kinderen zich ook zonder Speelweek kunnen vermaken tijdens de zomervakantie. Denk aan stoepkrijt, een frisbee, kleurplaten, spelletjes en een pak pannenkoekmix om daarmee pappa en mamma eens lekker te verwennen.

Er werden vijfhonderd rugtassen gevuld en die werden door enkele vrijwilligers van de stichting uitgedeeld aan de leerlingen van de basisscholen De Schakel en de Koningin Wilhelminaschool.

Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard was erbij. “Ik heb goede herinneringen aan jullie Speelweek, ik ben er vaak bij geweest”, vertelde ze. Waarna ze ook nog verklapte dat ze ooit heeft gezongen in een kanten rokje tijdens de jaarlijkse play-backavond. “Maar dat is erg lang geleden.”

De Speelweek mag dan niet doorgaan dit jaar, de kinderen gingen blij naar huis met hun goed gevulde rugtas.

Dit bericht is 1480 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief